Op zaterdag 1 juli stond alweer de 7de competitie wedstrijd op het programma. Het was deze keer weer een ochtend wedstrijd dus we moesten vroeg uit de veren. ‘s Morgens vroeg de auto inpakken, snel nog even het voer aanmaken en op naar de waterkant om zoals altijd samen met Chris de stekken uit te zetten. We hadden om 6.30 uur afgesproken maar opmerkelijk genoeg was er geen Chris te bekennen. Ik heb nog heel even op hem gewacht maar besloot toen maar snel om in mijn eentje de nummers uit te zetten. De deelnemers waren immers al in aantocht ……

Kort nadat ik daarmee klaar was kwamen de mannen allemaal op plaats van bestemming aan. Vervolgens hebben we snel de steknummers geloot want het was deze keer helaas een natte ochtend. Het bleef maar regenen en met windkracht 4 over het water was het geen pretje. Iedereen deed deze keer weer mee voor de kop en staart nummers en de gelukkige deze wedstrijd waren Dirk van Bockhorst en Ron Da Graca. Dirk trok nummer 1 en zat dus op ‘kop’, Ron zat heel prettig op ‘staart’.

Na de loting ging iedereen snel naar zijn stek om de boel te installeren. Om 8.30 uur ging de wedstrijd van start, niemand had de vaste stok uitgepakt want met dit slechte weer gokte iedereen op de feederhengel.

Mijn wedstrijd in het kort: ik zat op nummer 4 midden in het parcours en lag ongeveer 8 meter uit de kant van de overkant. Ik heb met maden, mais en pieren gevist en hoewel het deze keer weer niet wild was heb ik toch wel lekker gevangen. Om 13.30 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en is het snel inpakken om de vangsten te gaan wegen. Wat deze keer wel weer leuk is, is dat iedereen vis had gevangen.

Uiteindelijk brengt de weging ons tot de volgende podium plekken van de 7e competitiewedstrijd:
Nr. 1: Dirk van Bockhorst met 8.320 kilogram
Nr. 2: Edwin Kos met 7.995 kilogram
Nr. 3: Chris van Kooten met 6.330 kilogram

Gefeliciteerd Heren!
De volledige uitslag én de tussenstand vindt u via deze link.

P.S. over 2 weken ( 15 juli ) vissen we bij Oleanderstraat aan de Lage vaart, en daarna vieren we lekker vakantie. Tot over 2 weken!!