Op zaterdag 17 juni stond de 6de competitie wedstrijd op het programma, het is een middag/avond wedstrijd dus we konden lekker uitslapen. Er was op dit stukje wedstrijdwater de afgelopen week vaak vrij gevist met hele goede resultaten dus de verwachting op een goede visavond was heel groot. Er waren 3 afzeggingen dus 10 mannen betraden deze avond het strijdtoneel.

Harm en ik waren om 14.30 uur aan de waterkant om de 10 nummers uit te zetten. Tussen 14.45 en 15.00 uur kwamen alle vissers op plaats van bestemming (behalve Bouke, die had ‘s morgens nog een wedstrijd gevist op het Amsterdam Rijnkanaal en kwam gelijk door) om te loten. 2 personen hadden nog geen kop/staart plek gehad, dat waren Don Seur en Henk de Wit. Na loten bleek dat Henk de kop (1) had geloot en Don de staart (10). Vervolgens ging iedereen snel naar zijn plek om de boel te installeren.

Om 16.30 uur ging de wedstrijd van start, de meeste mannen hadden de feederhengel gepakt maar er waren er ook een paar die het met de vaste hengel probeerden. De samenvatting van ‘mijn wedstrijd’ in het kort is: ik zat op nummer 8 in het parcours en ik moet nu nog beet krijgen. Ik zeg daarom over dit stukje water: DICHT GOOIEN EN ASFALTEREN HIHIHIHI

Om 21.30 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en zitten de 5 uur vissen er weer op. Snel de boel inladen en dan samen met Don het parcours langs om de vissen te gaan wegen. Het was een mooie droge/warme dag met 7 mensen met vis, er waren dus 3 personen met helemaal niks!!!

Dat brengt ons bij de podium plekken van de 6e competitiewedstrijd:
Nr. 1: Henk de Wit met plusminus 9.500 kilogram
Nr. 2: Bouke van der Ploeg met plusminus 7.150 kilogram
Nr. 3: Harm Groothedde met plusminus 6.150 kilogram

Gefeliciteerd Heren!!!!!!

De volledige uitslag én de tussenstand in de competitie vind je via deze link, over 2 weken ( 1 juli ) vissen we bij het Von Draispad aan de Hoge vaart. Tot over 2 weken!