Op zaterdag 21 oktober hebben we onze traditionele ‘Najaarswedstrijd’ gevist. Harm en ik waren al vroeg aanwezig en samen hebben we in het donker de steknummers uitgezet. Gelukkig was het droog, er stond echter wel erg veel wind. Toen we hiermee net klaar waren arriveerden de deelnemers en nadat iedereen aan de financiële verplichtingen had voldaan konden we beginnen met de loting.

Na een kwartier kon iedereen dan naar zijn plek toe, je kon alleen nog niet veel zien want het was nog pikkedonker. Wat opviel is dat het dan ook nog erg stil is, opmerkelijk genoeg hoorde ik ineens een stevige plons. Wat was dat? Dat werd al snel duidelijk, Martin lag bijna in het water en Patrick en Harm hebben hem snel vast gegrepen en op zijn stoel gezet. Hij mocht dan ook niet meer bewegen. Helaas waren Piet en Dirk deze keer niet aanwezig, dat is jammer en ik wens ze dan ook beterschap.

Om half negen ging de toeter en ging de wedstrijd van start. We hadden wegens rietgroei op het beoogde traject gekozen voor de Hoge Vaart naast de A6 bij de Viking, en als we 2 uur verder zijn hebben slechts 4 man vis, hoe slecht kan het af en toe zijn op de vaarten. Opmerkelijk ook dat het water hier echt glashelder is, het lijkt wel kraanwater en dat komt de vangsten (en ook de visstand in het algemeen) niet ten goede.

Aan het weer ligt het deze keer niet, de temperatuur is behaaglijk en er valt slechts af een toe een buitje. Het is dan ook zo vreselijk jammer dat er met dit prachtige visweer bijna geen visje wordt gevangen op deze mooie vaart. Je ziet alle deelnemers ook lopen, en dat betekend dat er nergens lekker gevangen wordt.

We moeten echter nog een uurtje hengelen en na het wegen, wat waarschijnlijk geen zware klus wordt deze keer, verzamelen we bij de manege voor een gezellig praatje achteraf en natuurlijk voor de prijsuitreiking. Zelf ging ik er vanuit dat de meesten wel een paar visjes hadden gevangen dus ik heb mijn enige baarsje snel teruggezet. Dat bleek achteraf niet handig, want de meeste hadden ook maar één vis ……. Auw!

Als de toeter gaat ga ik eerst bij Koos en Harm wegen zodat zij vervolgens de prijzen kunnen gaan ophalen, daarna loop ik de rest van het parcours af. De driepoot was deze keer echt wel nodig hoor hahahaha. Uiteindelijk bleek dat Willy toch de meeste vissen had gevangen. De volledige uitslag vindt u via deze link.

Ondanks de tegenvallende vangsten was het weer beregezellig op de prijsuitreiking, maar nu zit het witvisseizoen voor 2017 er toch echt op. Ik kijk er met heel veel plezier op terug en zou willen zeggen:

“allemaal fijne feestdagen en tot volgend jaar!!”   En Piet en Dirk heel veel sterkte.

Voor de volledigheid nog even de top 3 van de najaarswedstrijd:

1- Willy
2- Floris
3- Harm

Groetjes Chris en Harm