Inmiddels zijn we alweer begonnen aan de 4e wedstrijd uit de zomercompetitie van 2017. Edwin Kos gaat deze keer weer samen met mij het parcours uitzetten, we vissen deze wedstrijd met 10 man. Helaas hebben we 3 afmeldingen: Dirk, Willie en Don waren vandaag niet aanwezig. De weersverwachting voor vandaag is prima, de deelnemers zijn zoals altijd mooi op tijd gearriveerd waarna Harm de loting doet. Na de loting allemaal snel naar de stek (we vissen deze wedstrijd langs het Johnsonpad) en de spullen worden klaargezet.

Bouke heeft goed geloot, hij zit op ‘staart’ (nummer 10). We zijn inmiddels al een uurtje bezig en er wordt niet veel gevangen, Ron zit echter wel al te vangen met zijn vaste stok. Het duurt dan ook niet lang voordat Henk en Bouke ook de vaste stok pakken. Zelf blijf ik vooralsnog gewoon met mijn feeder doorvissen.

Maar het is inmiddels al 11.00 uur en ik heb nog steeds geen aanbeet gehad. Ondertussen had Edwin mij ook al gebeld met de mededeling dat hij nog geen stootje heeft gehad, dit in tegenstelling tot de 5 mannen die met de vaste stok vissen en die ondertussen toch wel de nodige vissen hebben gevangen. Voor mij was deze keus (de vaste stok) vandaag niet voorhanden omdat ik niet alle spullen hiervoor bij me had, vooraf heb ik thuis dus niet de juiste keuze gemaakt.

In de ochtend was het water erg rustig en er stond weinig wind, Ron deed goede zaken en vangt constant door maar ook Bouke vangt, hij heeft nu ook de nodige brasems. Het weer slaat echter helaas wel langzaam om, er komt meer wind op zetten en het begint zelfs nog een beetje te regenen. Ik hoop maar dat deze regen niet doorzet met nog slechts een uurtje te gaan. Gelukkig bleef het bij wat spetters en even later was de wedstrijd voorbij. Snel werden de vangsten genoteerd, wild was het met de vangsten helaas niet.

Ik hoop toch werkelijk dat er de volgende keer beter gevangen wordt zodat ook ik mijn leefnet nat kan houden, deze keer zat er, net als bij 2 anderen, helemaal niks in. Wat een drama! Uiteindelijk eindigde Ron als eerste met 4 kilo, Bouke werd 2e met 3 kilo en Koos was derde met iets minder dan 3 kilo. De volledige uitslag én de nieuwe tussenstand vind u via deze link.

Gefeliciteerd mannen, tot over twee weken en nog een fijn weekend.

Chris v. Kooten.