Het is behoorlijk koud als we aankomen op het wedstrijdparcours langs het Amsterdam Rijnkanaal. Bovendien waren we behoorlijk laat omdat we vanwege de werkzaamheden aan de A9 een stuk moesten omrijden om op de visstek te komen. We begonnen dan ook Iets later dan normaal om de steknummers uit te zetten. Vervolgens dan weer de loting, Harm zit deze keer op ‘kop’ en Patrick zit op ‘staart’.

De verwachting van mij vooraf is dat er waarschijnlijk weer weinig gevangen zal worden. Het weer is ook niet best, zo nu en dan valt er een regenbui maar de laatste 2 uur was het gelukkig droog en er staat deze keer bijna geen wind.

Het is inmiddels alweer half elf en de meesten hebben toch al vis, bij mij blijft het stil. Hoe kan dat toch, wij zitten bijna allemaal op dezelfde afstand te vissen (tussen de 18 en 23 meter uit de oever) en afstand tussen de stekken is 40 meter. Henk zit een stukje verderop en ik zie dat ook hij vis heeft, dat gaat voor mij niet fijn dus.

Gelukkig komt het zonnetje voorzichtig door als we nog een goede 2 uur te vissen hebben. Er komen trouwens weer veel vrachtboten voorbij, redelijk dicht langs de kanten daardoor heb je regelmatig veel troep aan je lijn.

Ik hoor ondertussen dat vooral Harm en Harm veel brasem in het net hebben, bij hun loopt het dus prima. Bij mij nog steeds niet, daarom ben ik een meter of 3 verder gaan liggen en ja hoor, ik krijg ook aanbeten. Wordt het, een klein kwartiertje voordat de toeter gaat dan toch nog spannend?

Uiteindelijk blijkt dat er van de 10 deelnemers 2 zijn die geen aanbeet gezien hebben, de toeter klinkt en het is gebeurd. Nu snel eerst alles opruimen en dan de vangsten wegen. Een best klusje maar leuk om te doen. Uiteindelijk blijkt dat Harm vandaag de winnaar is, gevolgd door Bouke en Patrick. Allen gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

De volledige uitslag vindt u hier, over 2 weken gaan we het weer proberen. Ook een keertje meedoen? Meld u dan aan via witvis@hsvog.nl

1ė Harm met 6,140 kilo
2 ė Bouke met 5,570 kilo
3ė Patrick met 2,360 kilo

Groetjes Chris