Zaterdag 20 januari visten we alweer de 2e wedstrijd aan het Amsterdam Rijnkanaal bij het Velterslaantje bij Driemond. Om half 8 sta ik klaar langs het parcours en wacht nog even rustig op Bouke en Theo. Ik zou eerst zelf niet mee doen omdat ik eigenlijk moest werken, gelukkig ging dat niet door.

Het is trouwens wel glad op de weg, Harm belde mij nog even of de weg wel begaanbaar was omdat daar langs het parcours doorgaans niet meteen gestrooid wordt. Het was gelukkig wel te doen hoewel ik er uit voorzorg wel iets langer over had gedaan. Ook Bouke was inmiddels gearriveerd dus konden we de steknummers gaan uitzetten. Korte tijd later zijn ook alle deelnemers aanwezig en kunnen we de stekken gaan verloten. We zijn weer met een volledig deelnemersveld (10 man) aanwezig, Ron loot stek 1 en Martin trekt nummer 10.

Na de loting allemaal snel naar de stek en de hengels klaar maken, het is redelijk weer en zelfs de zon zou zich overdag nog heel even zien. Niet al teveel wind, ideaal. Een kwartiertje later gaat de toeter en kunnen we los. Bij wijze van spreken dan, het is allemaal weer erg matig met de vangsten………

Na een uur zie ik Theo vis scheppen maar over het algemeen is het weer bar slecht. Er zijn op dat moment maar 3 man met vis, hoe dit kan is voor mij een raadsel. Aan het weer ligt het niet en echt koud is het ook niet. Ik vis nu een 2 wormen maar ook dat werkt blijkbaar niet. De meesten hebben inmiddels het leefnet al op de kant gelegd zodat die alvast kan drogen, dat zegt genoeg.

Wel jammer dat er nagenoeg niets gevangen wordt. Er hoeven daarom ook bijna geen foto’s gemaakt te worden, er zit toch niks in de netten. Daarmee hebben Henk en Chris weer een afschrijver en staat Henk weer helemaal onderaan de lijst. Theo vangt als enige wel regelmatig vis maar die kent dit water dan ook heel goed, hij vist namelijk zeer regelmatig in het Amsterdam Rijnkanaal.

Ook Bouke heeft ook nog niets maar we moeten nog drie kwartier, ik ga toch maar weer met één worm proberen, misschien vang ik op de valreep toch nog een visje. Precies om 13:00 uur heb ik toch eindelijk vis, en dat na vier uur bikkelen! Hoogste tijd voor nog een tweede. Ik hoor dat Henk, Harm en Koos nog niets hebben, nog een uurtje vissen dan zit het erop. Bijna iedereen is al een beetje aan het opruimen en uiteindelijk klinkt dan toch de verlossende toeter van Harm, nu is het nog een kwestie schoonmaken, alles in de auto stoppen en een simpele weging.

De uitslag is als volgt, de volledige uitslag vindt u via deze link:

1e Theo
2e Martin
3e Chris

Patrick is op de valreep toch nog 4ė geworden.

Groetjes Chris.