Vandaag is de 1e wedstrijd van de wintercompetitie gevist, we vissen deze competitie met een deelnemersveld van 10 man. Bouke en ik hebben de plaatsnummers uitgezet met tussen iedere stek een afstand van rond de 40 meter. Na ongeveer een kwartier komt de rest van de vissers aan en gaat Harm de loting verzorgen. Dit verloopt allemaal weer gezellig en gladjes en binnen de kortste keren heeft iedereen weer een steknummer en kan hij zich gaan voorbereiden op de wedstrijd. Het is koud maar gelukkig wel droog.

Om 9 uur gaat de toeter en kunnen we beginnen. Het blijft echter rustig met de vangsten, we zijn al een goede 2 uur bezig wanneer Henk even bij mij langs komt met de mededeling dat niemand nog vis heeft gevangen, zelfs niet op de kopstekken. Deze zijn deze wedstrijd bemand door Willie (op kop) en Koos (op staart). Afgelopen week hebben een paar deelnemers hier al gevist en toen werd er wel goed gevangen, dat blijft toch altijd weer opmerkelijk. Om 12.00 uur belde Martin mij op en vertelde hij dat er op dat moment slechts 4 man vis hebben, vanuit mijn ooghoeken zie ik dat Koos ondertussen ook wat heeft.

Het zonnetje komt tegen de middag al lekker maar de vis laat het behoorlijk afweten, voordeel is wel dat een enkele vis het op dit soort dagen toch goed doet voor het klassement. Helaas gebeurd dat niet, het is pas de eerste wedstrijd maar direct alweer een afschrijver voor mij, das toch wel weer jammer. Net voor het einde vangt Patrick nog vis, Henk ,Ron en Chris hebben geen enkele aanbeet gehad en dat is toch ook wel een kunst. Maar het gaat toch om de meeste punten, of heb ik dat verkeerd begrepen hahaha?

Uiteindelijk waren dit de mannen van de top 3:
1.Bouke
2.Theo
3.koos

Op zaterdag 20-01-2018 is de volgende wedstrijd, eens kijken wat er dan gaat gebeuren. De tussenstand in het klassement van deze wedstrijd vindt u overigens via deze link.

Groetjes Chris