0001 15-02 2De titel van dit bericht zegt het eigenlijk al, óók in 2018 ontvangen we graag weer foto’s van gevangen projectspiegels (check hier de foto’s uit de voorgaande jaren) zodat we kunnen zien hoe het met ze gaat maar vooral ook omdat we dan doorgaans weer een adoptieouder gelukkig kunnen maken, het is duidelijk dat dit concept echt een schot in de roos was. Een gevangen vis terugzoeken is soms een makkie maar soms een hels karwei waarbij dan uiteindelijk helaas toch niet met zekerheid vast komt te staan of we nou de juiste vis hebben of niet.

Dat komt dan vooral door de kwaliteit van de aangeboden foto’s, je kan ons daarbij echter heel eenvoudig helpen. Maak vooral een leuke man/vis foto, die zetten we natuurlijk graag op onze website. Maar maak voor de herkenning ook nog even een close-up van de staartwortel zoals je op de ingesloten foto kunt zien, met dergelijke foto’s is terugzoeken een fluitje van een cent. En als je de vis dan ook nog even wilt wegen zou dat helemaal mooi zijn. Ik zou je willen vragen: “doe je best, óók in 2018”!

Wist je overigens dat we van de vissen die uitgezet zijn in 2010 een terugmeld percentage van 43.33% hebben? Dat is een mooie score, we weten daarom dat heel veel vissen van deze uitzetting de moeilijkste jaren overleeft hebben. Voor de vissen van 2012 geldt een score van 18,34%, dat ligt dus nog iets lager maar dat is wel in lijn met de uitzetting van 2010.